Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından, İETT denetiminde toplu taşıma hizmeti sunan özel halk otobüsleri kuruluşlarının, depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla isteğe dayalı yardım kampanya başlattı. Yapılan yardım kampanyasın da toplanan 400 bin TL bugün İstanbul Özel Halk Otobüsleri ve Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şuayip Toptan, İstanbul Özel Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Mustafa Altuntaş, İstanbul Özel Halk Otobüsleri ve Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel ve Öz Tuzla Taşımacılık Şirket Başkanı Cemal Soydaş tarafından Van Valisi Münir Karaloğlu’na makamında teslim edildi. Makamında özel halk otobüsleri kuruluşlarını kabul eden Vali Karaloğlu, 400 bin TL'yi alırken bu miktarı az bulduğunu belirterek Van halkına bir okul yapılması için 400 bin lira daha yardım yapılmasını istedi. Van’daki depremde tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, şöyle dedi:

"İstanbul özel halk otobüsleri kuruluşları Van’daki acıyı yüreklerinde hissederek Van’a merhem olmak için bir miktar yardım toplayıp getirmişler. Arkadaşlarımızın talebi de bu toplanan 400 bin lira ile okul yapılmasıdır. Okula da özel halk otobüsleri ismi verilmesidir. Bu talepler bizim için uygundur. Biz taleplerini severek yerine getireceğiz. Ama 400 bin lira ile okul yapılamayacağını bunu peşinat olarak sayacağımızı bir 400 bin lira daha beklediğimizi ifade ettik. Kendilerine kabul ettiler. Kendilerine duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum."

Van’a yaptıkları yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen İstanbul Özel Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Mustafa Altuntaş da “Sayın Valimiz, getirdiğimiz 400 bin lira ile 'okul tamamlanmaz 'diyor. 'Bir miktar daha para yollarsanız okulun yapımına hemen başlarız ve istediğiniz ismi veririz' dedi. Biz de İstanbul’a dönüp tekrar bu konuyu gündeme getireceğiz. En kısa zamanda elimizden geleni çabayı göstereceğiz. İnşallah çok güzel bir okul yapıp Vanlıların duasını alacağız" diye konuştu.



MÇ,OA(FE/İD)