Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesindeki yeni restore edilen kedi evinde koruma altında tutulan 120 kedinin çiftleşme ve doğum döneminde stres yaşadıklarını belirten Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Karaca, bu dönemi kedilerin atlatabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

AZALAN ZİYARETÇİNİN YERİNE OYUNCAK

Depremin kedileri de etkilediğini belirten Doç. Dr. Karaca, deprem stresini yeni atlatan kedilerin, şimdi de çiftleşme ve doğum stersine girdiğini söyledi. Karaca, deprem sonrası birçok kişinin Van'ı terk etmesiyle kedilerin ziyaretçilerinin nerdeyse tamamen bittiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu durumda kediler yalnız kaldı. Özellikle çiftleşme ve doğum döneminde kedilerin ilgiye çok ihtiyacı var. Biz bu açığı oyuncaklarla kapatmak istiyoruz. Özellikle plastik evler, top gibi oyuncaklara ihtiyaç var. Bunun içinde hayvanseverlerden destek istiyoruz." Kedilerin yıllardır bakımını yapan Mehmet Bayır da, deprem sonrası kedilerin sürekli panik halinde olduğunu belirterek, 3 elemanla gece gündüz kedilerin yanında beklediklerini anlattı. Bayır, çiftleşme ve doğum sürecini de bu şekilde atlatmak istediklerini kaydetti.



OB,MÇ(FE/COŞ