Devlet Su İşleri, kentte yaşanan içme suyu sıkıntısını gidermek amacıyla Van’a gelen su isale hattına ek yeni bir isale hattı çalışması başlattı. Van’a 47 kilometre uzaklıkta bulunan Şamran kanalından suyun getirilmesi için 2 metre çapındaki borular döşenmeye başlandı. Borular vinçlerle kazılan geniş kanala yerleştiriliyor. 150 günde bitirilmesi planlanan yeni su isale hattı ile Van’ın 2050 yılına kadar su sıkıntısı yaşamaması amaçlanıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Van Valisi Münir Karaloğlu, yeni su isale hattına tüm giderleri ile birlikte 115 milyon 120 bin lira harcanacağını söyledi. Depremlerden sonra kentin kronikleşmiş altyapı sorunlarına da çözüm üretmek için projeler geliştirdiklerini belirten Vali Karaloğlu şunları kaydetti:

"Van ve civarındaki ilçelerin, beldelerin ve köylerin içme suyu sorununu kökten çözecek olan Şamran kanalından Van’a 2 binlik çelik borularla su götürme işimiz vardı. Bu isale hattımız Şamran’dan Van’a kadar 47 km uzunluğunda bir hat olacak. Ve geçtiği güzergahtaki Gevaş, Çiçekli, Edremit, Van merkez ve Bostaniçi belediyelerinin ve güzergah üzerindeki 17 köyümüzün içme suyu sorununu kökten çözmüş olacak. Uzun ömürlü bir isale hattı olacak. Yapılan planlamaya göre 2050 yılına kadar Van ve çevresinin içme suyu sorununu bu yeni isale hattıyla kökten çözmüş olacağız."



OA(FE/CK)