Meydana gelen iki yıkıcı depremle adeta ölü bir kente dönüşen Van'da yaralar sarılmaya devam ederken, hayatın normale dönmesi için de çalışmalar sürüyor. Başbakan Erdoğan'ın otel işletmecileriyle yaptığı bir toplantıda, 'her otelcinin kendi memleketine yatırım yapması' çağrısına olumlu yanıt veren Vanlı Coşkun Elik, Van'ın merkezde 5 yıldızlı bir otelin temeli attı. 8 katlı 230 oda, sauna, toplantı salonu, sosyal etkinliklerin yapılabileceği mekanların bulunduğu otelin kaba inşaatı tamamlandı. Ancak yaşanan depremler sonrası bir süre inşaatı durdurulan otelde çalışmalar yeniden başladı. Van Valisi Münir Karaloğlu da yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

'DEPREMLE DEĞİL, TURİZMİYLE GÜNDEME GELSİN'

Başına taktığı baretle otel inşaatını dolaşan Vali Karaloğlu, Van'ın artık depremle değil geçmişte olduğu gibi tarihi turistik mekanları, insanları ve kaliteli hizmet veren işyerleriyle gündeme gelmesi gerektiğini söyledi. Elit World otelinin bu anlamda Van için çok önemli olduğunu belirten Vali Karaloğlu, "Biz hep şunu söylüyoruz. Ne kadar kaliteli oteliniz, ne kadar kaliteli restoranınız, ne kadar kaliteli AVM'niz varsa, şehrinizin kalitesi o kadar yukarıya çıkacaktır. Van, bu noktada Elit World Oteli ile inşallah bu otelcilikteki kalitesini belli bir seviyeye taşımış olacak" dedi.

Van'a 5 yıldızlı otel yaptıran Coşkun Elik de, Başbakan Erdoğan'ın çağrısını kendileri için çok önemli olduğunu ve memleketine biraz olsun borcunu ödemek için böyle bir yatırım yapmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

MÇ(OB/COŞ)