Hakkari ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Hakkari il genelinde eğitime 2 gün ara verildi.

Yoğun Kar yağışı nedeniyle Hakkari ve ilçelerinde ilköğretim ve liselerde eğitim öğretime perşembe ve cuma günü ara verildiği açıklandı. Kar yağışının etkili olduğu Hakkari'de kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, 100'ün üzerinde köy yolu ulaşıma kapandı. Yüksekova-Şemdinli ve Yüksekova-Hakkari Karayollarında ise ulaşımın güçlükle sağlandığı belirtildi. HAKKARİ-VAN KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

Bu arada, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Hakkari'de karayoluna çığ düştü. Saat 21.30 sıralarında Hakkari-Van Karayolu'nun 12'nci kilometresinde bulunan 1'nci Tünel mevkine çığ düşmesi sonucu birçok araç yolda mahsur kaldı. Hakkari ve Van yönüne giden yaklaşık 50 araç ve içerisindeki yolcular, çığ düşmesi yüzünden yaklaşık bir saat boyunca yolun açılmasını bekledi. Bölgeye giden karayolları karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu yol kar kütlelerinden temizlenerek tek şeritli olarak ulaşıma açıldı.



BD (FE/RT)