Van'da 3 gün boyunca etkili olan ve 218 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden olan kar yağışı, pazartesi gününden itibaren yerini açık havaya bırakırken, Bitlis'te aralıklarla sürüyor. Hakkari ise yoğun kar yağışı ile güne başladı. Kar yağışının ardından karla mücadele ekipleri, Van'da 218, Bitlis'te ise kapalı olan 107 köy yolunu açmak için seferber oldu. Van'da 13 ekip tarafından sürdürülen karla mücadele çalışmalarında 139 köy yolu kardan temizlenerek ulaşıma açıldı. 79 köy yolunun açılması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Van Belediyesi ise kar yağışının durmasını ardından kent merkezindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Toplanan karların kent dışına çıkarılması için belediye karla mücadele ekipleri, gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

Bitlis'teki çalışmalar ise 10 ayrı ekiple yürütülüyor ve şu ana kadar 24 köy yolunun ulaşıma açıldığı 83 köy yolunun açılması için de çalışmaların devam ettiği açıklandı. Hakkari'deki yoğun kar yağışının ardından ise şu ana kadar 2 köy ve 5 mezaranın yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, Bitlis ve Hakkari'deki kar yağışının pazar gününe kadar aralıklarla devam edeceğini söyledi.



BD,MÇ,ÖÇ(FE/AAA)