Van'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Valilik önünde başlayan törenlere Vali Münir Karaloğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, BDP'li Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ve kurum amirleri katıldı. Törenler, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Tören alanına vatandaşlar caddenin bir çok yerine kurulan kontrol noktalarından geçirilerek alındı. Vali Karaloğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Vali Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve Beledie Başkan Vekili Sabri Abi vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından tören sona erdi.

HAKKARİ'DE TÖRENLER STADYUMDA YAPILDI

Hakkari'deki Cumhuriyet Bayramı törenleri geniş güvenlik önlemleri altında Şehir Satadyumunda düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Başsavcı Mehmet Kaya, Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Hakkari Üniversitesi Rektörvekili Prof. Dr. Hikmet Yaşar, kurum amirleri öğrenciler ve az sayıda vatandaş katılrken, BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu törenlere katılmadı. Vali Alimoğlu ve Tuğgneral Sönmez, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladıktan sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Vali Alimoğlu, törende yaptığı konuşmanın ardından, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. En çok kitap okuyan öğrenciye ödülünü Vali Alimoğlu verirken, spor ve çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Tuğgeneral Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Kaya ve diğer kurum amirleri verdi.

Bitlis'te ise törenler Cumhuriyet Meydanında yapılan törenlere Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı AK Partili Fehmi Alaydın ve Jandarma Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Vali Yurdakul günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra çeşitli sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişi ile program sona erdi.