Van'da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerin mağdur ettiği çocuklar, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında stres attı. Beşyol mevkiinde düzenlenen etkinliğe Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandrarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam etti. Vanlı çocuklar, depremlerin ardından kendilerine maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese de taşıdıkları 'Teşekkürler Türkiye' yazılı pankarlarla teşekkür etti. Kutlamalar, İskele yolu üzerindeki bulunan Yaşar Kemal Parkı'nda devam etti.

HAKKARİ’DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kepenklerin kapalı olduğu ve BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nun katılmadığı 23 Nisan kutlamaları Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Alanda polis ve asker geniş güvenlik önlemi aldı. Bu arada tören alanına gelen Askeri bando takımının 'Her şey vatan için', 'Vatan sana canım feda' sloganlarıyla yürümesi dikkat çekti.

BELEDİYENİN ÇELENGİ GERİ GÖTÜRÜLDÜ

Valilik önündeki çelenk sunma töreninde Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun  katılmaması nedeniyle belediyenin ismi de anons edilmedi. Zabıta ekiplerinin elinde kalan çelenk, tekrar belediyeye geri götürüldü. Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Garnizon Komutan vekili Kıdemli Albay Kenan Baydar, kurum amirleri ve öğrencilerin katıldığı valilik önündeki çelenk sunma töreninin ardından Hakkari'deki 23 Nisan kutlamaları şehir stadında devam etti.

Hakkari Valisi Muammer Türker'in öğrencilerin ve vatandaşın bayramını kutlamasının ardından öğrencilerin şiir okunması, çeşitli yörelere ait folklor gösterisi ve palyaço gösterisi yapıldı. Tören geçidi ile devam eden kutmalar 92 kişilik karma folklor gösterisi ile son buldu.

BİTLİS'TEKİ KUTLAMALAR KAPALI ALANDA

Bitlis’te ise kutlamalar, İsmail Eren Spor Kompleksinde gerçekleştirildi. Saat 10.00’da başlayan kutlamalara Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Belediye Başkanı AK Partili Fehmi Alaydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerle kutlamalar devam etti. Ayrıca hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri verildi. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından program sona erdi.



BD,GÖ,ÖÇ(FE/COŞ)