Bursa Valiliği ve Osmangazi İlçe Belediyesi’nin sivil toplum örgütlerinin desteğiyle yürüttüğü proje kapsamında resmi nikahı olmayan 7 çiftin nikahı kıyıldı. Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen nikah törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Vali Yardımcısı Selman Yenigün, Bursa Soroptimist Kulübü Başkanı Aytaç Toker, Kadının Statüsü Birimi Koordinatörü Emine Yıldız ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Çiftlerin nikahını İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar kıydı.

Toplu nikah töreninde Van Depremi’nin ardından Bursa’ya göç eden Alev ve Seyit Yavuz çiftinin ilginç öyküsü ortaya çıktı. Van’da düğün sırasında deprem olması nedeniyle nikahları kıyılamayan Yavuz çifti, depremin ardından Bursa’ya gelmek zorunda kaldı. Ekonomik durumu iyi olmadığı içinde Bursa Valiliği’ne başvuran çiftin resmi nikahları Bursa’da kıyıldı. Seyit Yavuz, devletin kendilerine sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu tür imkânların aynı güçlükleri çeken diğer çiftlere de sunmasını istedi. Gelin Alev Yavuz ise Bursa Valiliği ve Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Dündar ve Bursa Vali Yardımcısı Yenigün ile Bursa Soroptimist Kulübü çiftlere hediyelerini takdim ederek, nikah pastasını kesti.



SÇ (FK/RT)