Van’da Bayram otelinde lobi görevlisi olarak çalıştığı sırada meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren Ramazan Olaş’ın ailesi, Hacıbekir Mahallesi'ndeki tek katlı evlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Depremden bu yana otel yetkililerden hiçbir şekilde ne maddi, ne de manevi destek alamadıklarını belirten Olaş ailesi, deremin en acı yüzünü 1 yıldır yaşıyor. Maddi sıkıntı içinde minik bebeğiyle kayınpederinin yanında yaşamaya çalışan Havva Aşan, 7 aylık bebeği Heval Ferit'e mama bile alamadığını söyledi.

'11.11.11 OLSUN DİYE'

Eşiyle bir taziyede tanıştıklarını ve 5 Haziran 2011'de dini nikahla evlendiklerini kaydeden Havva Aşan şunları anlattı:

"Resmi nikah için de, 11.11.11 olsun diye 11.11.2011 tarihine gün aldık. Eşim evlendiğimizde Bayram Oteli'nde geceleri lobi görevlisi olarak, gündüzleri de inşaatlarada çalışıyordu. Deprem gecesi yine oteldeydi. Depremden 10 dakika önce kendisiyle konuştum. İyi olduğunu söyleyip telefonu kapattı. Ardından da deprem oldu. Kısa süre sonra da eşimin otelin enkazında kaldığı haberi geldi. Eşimle sadece 4 ay evli kaldık. Eşim hayatını kaybettiğinde 3 aylık hamileydim. Bunu otel sahipleri ve arkadaşları biliyordu. O günden bu yana beni ne arayan nede soran olmadı."

OĞULLARININ ADINI EŞİ KOYMUŞ

Oğullarına Heval Ferit adını, daha doğmadan eşinin verdiğini söyleyen Havva Aşan şöyle devam etti:

"Eşim hayatını kaybetmeden önce 3 aylık hamileydim. Çocuğumuza Heval Ferit ismini babası bıraktı. Bende bu ismi oğluma verdim. Ama oğlum babasının soyadını resmi nikahımız olmadığı için alamadı. Eşim resmi nikahımızı yapmak için 11.11.2011 tarihini bekliyordu. Ama ne yazık ki bu tarih eşimin ölüm tarihi oldu. Zaten o tarihten sonra da hayatımız karardı. Şimdi beni hayatta tutan tek şey eşimin emaneti oğlum Heval Ferit."



MÇ(FE/COŞ)