Van Gölü’nde sıralama turlarıyla başlayan son günde 9 takım ilk sırada kalkış elde etmek için suya indi. Yapılan sıralama turları ardından saat 14.00’te yeşil bayrağın kalkmasıyla başlayan yarış 20 tur üzerinden koşuldu. Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın 6'ncı yarışı Van-Erciş Grand Prix’nin şampiyonu ECI Cosmetics Men takımı oldu. Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisi 36.13.062’lik zamanlama ile şampiyonadaki yerini güçlendirirken, ikinci sırayı Lenore Yacht aldı. Umur Duyar-İlker Özmen’den oluşan ekip 36.49.843’lük zamanlarıyla Van’dan kupayla ayrılan ikinci takım oldu. Podyumdaki üçüncü isim ise, istikrarlı bir şekilde mücadele eden BJK-Miele takımı oldu. Murat Leki-Orçun Tufan’dan oluşan takım 37.02.078’lik dereceleriyle finişe ulaştı. Daha sonra kupa töreni yapıldı. Şampiyonanın bundan sonraki ayağı 11-12 Ağustos tarihlerinde Erdek’te koşulacak.

HUZURU BOZMAK İSTEYENLER VAR

Kupa töreninden sonra konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, "Bu kentte bu bölgede iyilikler olsun güzellikler olsun insanımız huzurlu, mutlu olsun, artık acı çekmesin istiyoruz" dedi. Vali Karaloğlu şöyle devam etti:

"Ama görüyoruz ki iyilikten de güzellikten de rahatsız olanlar var. Bu halk hala acı çeksin diye ızdırap çeksin diye mutlu olmasın diye uğraşanlar var. Biz dün burada bu güzelliği yaşarken maalesef Van’ın en huzurlu ilçelerinden birisi olan Bahçesaray’da iki köy korucumuz şehit edildi. Biz onların cenazelerine katılmak zorunda kaldık. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Artık şunu çok açık yüreklilikle söylüyoruz. Bu halka hiç kimsenin acı çektirmeye hakkı yok. Halkımızın da kendilerine acı çektirenlere karşı artık daha tepkili olmasını bekliyoruz. Bu güzellikleri yaşamak varken birileri ısrarla halk huzurlu olmasın halk mutlu olmasın halk acı çeksin diye çaba sarf ediyorsa bu öncelikle halkımızın tepki koyması gerektiğini düşünüyorum."



MÇ,OA(FE/İD)