BDP'li belediye başkanlarının tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmesini değerlendiren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Bu ülkede hukuk yok. Türkiye Cumhuriyeti artık hukuk devleti değil. AKP dikdatöryal cumhuriyetidir. Yargı ve adalet kalmamıştır. Savcısıyla, hakimiyle, mahkemeleriyle, medyasıyla, basınıyla, sermayesiyle AKP rejimine teslim olmuş durumdadır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendisi açısından 'faşizmin ifadesi' olduğunu söyleyen Osman Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Kürdistanda yaşayan sömürülen toplumun evlatları olarak AKP faşizminin karşısında direnen yegane insanlarız. Faşit AKP cezaevine atmakla, tutuklamakla, öldürmekle sonuç alamayacaksın. Faşist AKP, faşit Başbakan. Cezaevine hazırız. Ama direne direne. Sana teslim olan senin gibi faşit olsun. Senin gibi alçak olsun. Asla boyun eğmeyeceğiz. Kürdistan çoğrafyasından seçilmiş parlamentoda bulunan Kürt kökenli AKP milletvekillerine çağrımdır. Bu saaten sonra ya AKP'den istifa edip halkınızın arasına gelirsiniz, yada Kürt halkı sizi gördüğü her yerde yüzünüze tükürme hakkına sahiptir. Kürt kökenli milletvekilleri ya isyan edersiniz sizi baş tacı yaparız, yada halkımız sizi gördüğü zaman yüzünüze tükürme hakkına sahiptir. Kürdistan halkının evlatları olarak halkımız özgürleşinceye kadar direnmeye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Bu ülke hukuk devleti değil. Faşist devlettir. Baş sözcüsü de AKP'dir Erdoğan'dır."

OB,OA(FE/ESM)