Depremin en çok yıkıma neden olduğu Van'ın Erciş İlçesi'nde binlerce öğrenci yarın ders başı yapmak için heyecanla beklerken, veliler ise sıkıntılı. Deprem sonrası yüzlerce öğrencinin konteynerlerde eğitim gördüğü Erciş'te veliler, yıkılan veya yıkılacak olan okulların yerine yenilerini yapılmamasından şikayetçi. Beyazıt Mahallesı'nde uç çocuğu okula giden Dilvaver Kılıç, taşımalı sistemin çocuklarının başarısını düşürdüğünü ileri sürdü. Kılıç, bir an önce okularının yapılmasını istediklerini belirterek, "Depremde okul yıkıldı geldiler enkazı kaldırdılar ve okul yerini kazdılar ama hiç bir faliyet olmadı. Bir an önce mahallemizdeki okulun yapılmasını istiyoruz. İlçemizde sadece 2 okul bitirilmiş durumda bunlarıda hayırseverler yapmış. Okul sözü veren kuluşları biliyoruz.Bu kuruluşlarında bir an önce sözlerini yerine getirmelerini bekliyoruz" dedi.

KAYMAKAM BARAN SIKINTIMIZ YOK

Erciş Kaymakamı Barbaros Baran ise okul sıkıntılarının olmadığını söyledi. Kaymakam Baran, okul yönünden bir önceki yıldan çok daha iyi durumda olduklarını ancak ilçe merkezinde dersik dağılımında sorunlar olduğunu, belirtirken ilçe merkezine bağlı okulların 2013 yılında yapımına başlanacağını ifade etti. Kaymakam Baran, devlet olarak taşımalı eğitimi kendilerinin karşılayacağını da belirterek, "Velilere bir yük getirmeyeceğiz. Velilerin kendi mahallelerindeki okullarda çocuklarını o okullara göndermek istemeleri de normal bir davranıştır. Ama hepimizin bildiği gibi ilçemizde büyük bir deprem felaketi yaşadı" diye konuştu.

Bu arada Evyap firması tarafından yapımına mayıs ayında başlanan Atatürk iİlköğretim Okulu ise bir hafta sonra Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilecek. Bölgenin en modern okulu olacağını belirten Alacalı İnşaat Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Hasan Yaşar 32 derslikli iki anasınıfı, kütüphane ve modern bir kapalı spor salonundan oluşan okulun örnek okul olacağını belirtti. Yine Erciş'in Yeşilova Mahallesinde Aselsan tarafından 70 günde yapılan 32 derslikli okul da bu yıl eğitim öğretime başlayacak.

Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van),



KA(FE/SS)