Merkez Camii önünde toplanan ve aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, ellerindeki, 'Sayın Başbakanım Memur-Sen Toki kan ağlıyor' 'Sayın Valim Memur-Sen Toki çözüm bekliyor', 'Site yönetimi fesh edilsin', 'Sayın Başbakanımız halimizi görün' yazılı dövizlerle site yönetim bürosu önüne kadar slogan atarak yürüdü. Toplanan grup seslerini duyurmak için İpekyolu Caddesi'ne çıkmak istedi. Polis, yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) önüne kadar gelen kalabalığın İpekyolu Caddesi'ne çıkmasına izin vermedi. Bir süre polis ile tartışan grup, burada basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Memur-Sen, TOKİ'de oturanlar adına okuyan Osman Ayşin, konutlarda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, sıkıntıların çözümünde muhattap bulamadıklarını söyledi. Ayşin, "Yüklenici firma, bu konut projesini oldu-bittiye getirerek teslim etmek maksadıyla işleri baştan savma ve denetimsiz yapmaktadır. Site sakinlerinin temel talebi, yığınla eksiği bulunan dairelerin bir an evvel teslim edilmesinden ziyade, sorunsuz bir şekilde teslim edilmesidir. Binalarda elektrik aksamı, sıhhi tesisat, zemin ve duvarları, kapı ve pencereler, mutfak dolap ve tezgahları, kalorifer, su deposu, bacalar, asansör, istinat duvarları, çevre düzenlemesi ve ısınma başta olmak üzere her alanda önemli eksikler var. Konutlarımız bu haliyle gecekondu görünümünde. Biz bütün sorunların TOKİ ve ilgili mercilerce ciddi bir denetimden geçirilerek giderilmesini istiyoruz" dedi.

"SİTE YÖNETİMİ SAHTE KÖMÜR ALDI" İDDİASI

Site yönetimi tarafından alınan kömürlerin sahte olduğunu ve yanmadığını öne süren  Osman Ayşin, konut sakinlerinden ithal kömür fiyatı olarak 1600 ila 2 bin TL'ye yakın  para ödediklerini söyledi. Ayşin, "Kömürleri inceledik ve kömürlerin kalitesiz kömür olduğunu tespit ettik. Kömürler yanmıyor ve ısı vermiyor. Havalarda çok soğudu çocuklarımız ve biz üşüyoruz. Bu rezaletin bir an önce önüne geçilsin. Yetkilerden bir duyarlılık bekliyoruz" dedi.



MÇ(FE/İD)