Van'da yaşanan depremlerde ağır hasar gören ve yıkılan Kazım Karabekir Lisesi yerine yaptırılan 24 derslikli Anadolu Lisesi'nin açılış törenine, Van Valisi Münir Karaloğlu, Telia Sonera Firması Avrasya Başkan Yardımcısı Halim Ateş, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Telia Sonera Firması'nın Avrasya Başkan Yardımcısı Halim Ateş, iletişimin insanların hayatında önemli yer aldığını söyledi. Eğitime de büyük önem verdiklerini belirten Ateş, "Okulu en son teknolojiyle depreme dayanıklı olarak yaptırdık. Teknolojiyle iç içe olduğumuz için bir de teknoloji sınıfını donattık" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise okulun 24 derslikten oluştuğunu ve 1500 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi. Karaloğlu, "Depremde çok sayıda derslik kaybettik. Şu anda 2 bin 574 derslik yapılıyor. Bunlardan 892'sini hayırsever vatandaşlarımız üstlendi. İnşallah bu okul ve diğer yapılacak okullarda ülkesine, milletine hayırlı insanlar yetişir" dedi.

Vali Karaloğlu günün anısına Telia Sonera Firması Avrasya Başkan Yardımcısı Halim Ateş'e plaket verdi. Daha sonra okulun açılış kurdelesi kesilerek okulda inceleme yapıldı. Vali Karaloğlu ve beraberindekiler müzik dersinin işlendiği bir sınıfta öğrencilere şarkılarda eşlik ederken, teknoloji sınıfında üç boyutlu gözlüklerle televizyon izledi.