Geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerle büyük yıkım yaşayan Van'da her şey sil baştan inşa edildi. Türkiye'deki bütün kurumlar Van için seferber olurken, TOKİ tarafından 15 bin 341 konut tamamlanarak depremzedelere teslim edildi. Birçok kurum gibi Çevre Şehircilik Bakanlığı'da yoğun bir çalışma içine girerek Van ve Erciş'in yeni planını çıkardı.

3 YILLIK İŞİ 5 AYDA TAMAMLADILAR

Van ve Erciş İlçesi'nin şehir planı için çalışmaya başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Van'ı 4 bölgeye ayırdı. Sit alanlarının bulunduğu bölgeler de dahil edilen planlama 5 ayda tamamlandı. Daha çok şehir merkezini rahatlatmaya yönelik planlama yapıldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, planlama konusunda Van'da bir rekor kırdıklarını söyledi. Kahraman, "Bu kadar büyük bir alandaki planlama normal şartlarda 2-3 yıl içinde tamamlanabiliyor. Planlamamız tamamlandı bir kısmı onaylandı. Şimdi diğer kalan kısımların onaylanması için itiraz sonuçlarını bekliyoruz" diye konuştu.

BAZI RESMİ KURUMLAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKIYOR

Çok hızlı bir şekilde şehir yeniden imara açılıyor. Birçok resmi kurumun şehir dışına çıkarılması planlandı. Bunların başında Valilik şimdiki stadın yerine yapılacak. Stat ise Bostaniçi tarafından çevre yolunun alt tarafına yapılacak. Öte yandan birçok resmi kurum da Edremit İlçesi ve çevre yolunu geçtiği bölgeye taşınacak.



OB,GÖ(FE/BT)