Bölgede meydana gelen depremler ve çetin geçen kış şartları nedeniyle ellerindeki samanın tükenmesi hayvan sahiplerini zor durumda bıraktı. Yazın kilosunu 15 kuruşa aldıkları samanın şimdi 80 kuruşa, 25 kuruşa aldıkları yoncanın da 1 TL'ye çıkması hayvancılıkla uğraşanları isyan ettirdi. Van'da yaşanan ve yıkıma neden olan 2 ayrı deprem felaketinin ardından hayvanlarının elde kaldığını belirten hayvan sahipleri, samanın altınla yarıştığını söyledi. Zor günler geçiren üreticiler devlet desteğinin biran önce ilçelerinde de uygulanmasını istedi.

'YEM DESTEĞİ SAĞLANSIN

Özalp Ziraat Odası Başkanı Şahyettin Ceylancı, deprem sonrası Tarım Bakanlığı'nın Van merkez ve köylerine yem desteğinde bulunduğunu, ancak durumdan etkilenen ilçeleri bunun dışında tuttuğunu söyledi. Hayvan üreticilerinin çok zor günler geçirdiğini anlatan Ceylancı, şöyle konuştu:

"Deprem bölgemizi oldukça kötü vurdu. Kurban bayramında hayvan satışı gerçekleşmedi. Yem stoğunu, kurban satışlarına göre ayarlayan üreticilerimiz, bugünlerde zor duruma düştüler. Şu anda saman fiyatları çok yüksek. Böyle giderse Özalp'te küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısında önemli düşüş olacaktır. Tarım Bakanlığı, Van merkez ve köyleri için uygulamaya soktuğu yem desteğini, ilçelere de yansıtmalıdır. Çiftçilerimiz hakikaten çok zor durumdadırlar."



FA(OB/COŞ)