Van'da meydana gelen  7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tatil edilen okulların 2 Ocak günü açılmasıyla birlikte öğretmenler de görev yerlerine döndü. Fakat birçok binanın ağır hasar alması nedeniylede kalacak yer sıkıntısı çeken öğretmenler konteynerlere, TOKİ konutlarına, anaokullarına ve sağlam raporu verilen Kalecik Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 10 lojmana yerleştirildi. Öğretmenler, birçok kişinin aynı yerde kalması ve yaşanan sorunlar nedeniyle yürüyüşler düzenleyip protesto etti.

'KONTEYNER DAĞITIMI SÜRÜYOR'

Milli Eğitim Müdürlüğü de barınma sorunu yaşayan öğretmenler için 'Barınma komisyonu' oluşturdu. Oluşturulan komisyonda 6 okul müdürü görev alıyor. Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, evi hasarlı olan öğretmenler için valilik tarafından konteyner dağıtımının devam ettiğini belirterek şöyle dedi:

"Evi orta hasarlı olan öğretmenlerimize tahsis edilen 326 konteynerin dağıtımı yapıldı. Daha önce TOKİ Kevenli'de 98 daireyi, anaokullarımızı, Kalecik Endüstri Meslek Lisesi'nde 10 lojmanımızı, 100 kişilik İskele YİBO pansiyonumuzu ve 600 kişilik Barzani Konteyner kenti tahsis etmiştik. Tahsis ettiğimiz yerlerde de boş yerimiz bulunmaktadır. Yapılan çalışmalar ile birlikte yaptığımız dağıtımlar sonucunda, barınma konusunda büyük rahatlık sağladık. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor."



GÖ(FE/COŞ)