Abalı Kayak Tesisleri'nin 2 hafta önce PKK'lılar tarafından yakılmasına Van'daki STK'lar ve spor kulüpleri tepki gösterdi. Aralarında AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın da bulunduğu 24 sivil toplum kuruluşları ve spor kulübü temsilcisi kayak tesisinde bir araya gelerek saldırıyı kınayan açıklama yaptı. Açıklamayı Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu okudu. Bölgedeki çatışmaların kendilerini kaygılandırdığını belirten Nadiroğlu, hizmet veren iş makinelerinin PKK'lılar tarafından yakılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Son olarak Abalı Kayak tesislerinin kundaklanarak zarar verilmesinin bölge halkına yapılan en büyük kötülük olduğuna dikkat çeken Nadiroğlu, şöyle konuştu:

"Burası askeri ve polis amaçlı bir tesis değil. Daha 1 yıl önce 6 milyon TL'ye mal edilen bu tesisin yakılması bölge turizmine de darbedir. Bu saldırıyı Türkiye'de gerçekleşen demokratikleşmeyi engelleyen çabalar olarak görüyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun bu olayların faillerini ve terörürün her türlüsünü lanetliyoruz."

Tesislerdeki zararın 500 bin TL olduğu belirtilirken, Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ise kayak tesisinin yakılmasındaki amacı anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. Milletvekili Orhan, halka ait bir tesisin yakılmasının sorunun çözümüne yönelik fırsatların kaçırılmasına neden olduğunu anlattı.



MÇ(FE/İD)