Marmara Üniversitesi Makine Öğretmenliği Bölümü mezunu Mehmet Sinan Durak, arkadaşları Fatih Narinç ve Necmettin Özgüner, Van Oto Sanayi'deki oto tamir ateylelerinde gyrocopter imal etti. Kendi imkanlarını kullanarak iskeletini oluşturdukları gyrocopter için Türkiye'nin çeşitli illerinden de çeşitli malzemeler istedi. Yaklaşık 2 ay boyunca kendi tasarladıkları gyrocopter üzerinde yoğun bir çalışma yürüten ekip, bazı aksamlarını tamamladan gyrocopteri test uçuşuna çıkardı. Pist olarak kullandıkları sanayide ilginç bakışlar arasında gyrocopteri çalıştıran Mehmet Sinan Durak ve ekibi, ilk denemede başarılı olamadı.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

İlk denemede kaldırıma çarparak alev alan gyrocopter büyük zarar görürken, ilk deneme uçuşu da yine Durak ve ekibi tarafından görüntülendi. Projeyle ilgili bilgi veren Durak şunları anlattı:

"Ben ve 2 arkadaşım projeyi bilgisayardan tasarladık. Neler yapıcağımızı günlerce araştırdık. Uzun uğraşlar sonrası tornacı ve kaportacı arkadaşlarımızla iskeletini oluşturduk. Çok heyecanlandık. Çünkü sürekli oto tamiri yapıyorduk. Bu kez hiç binmediğimiz, motorunu görmediğimiz bir taşıtı kendimiz yapıyorduk. İlk deneme için çıktığımızda da kaza yaptık. Ama çalışmalarımız sürecek. Bu gyrocopteri en kısa sürede yurt dışından istediğimiz parçaların gelmesinin ardından uçurmayı amaçlıyoruz."



OB,GÖ(FE/COŞ)