Van Valisi Münir Karaloğlu, Ahmet Yesevi İMKB İlköğretim Okulu'nda yapılan törene katıldı. Törenin yapıldığı okulun dış duvarına ise depremde hayatını kaybeden 69 öğretmenin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart asıldı.

Ahmet Yesevi İMKB İlköğretim Okulu'nda yapılan törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Öğretmen Yetiştirme Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan sayılır katıldı. Van’da bu yıl eğitim ve öğretim yılını buruk bir şekilde başladığını belirten Vali Karaloğlu, “Deprem öncesi olduğu gibi yine okul öncesi eğitime de önem vereceğiz.  Çorcucuklarımızın büyük çoğunluğunun ana dili Kürtçe. Çocuklarımızı birinci sınıfa başlamadan önce mutlaka ana sınıfına alıp, Türkçemizi öğretmemiz gerekir ki, çocuklarımızın karşı karşıya bulunduğu dezavantajı kaldıralım. Bu senede, bundan sonraki yıllarda da buna ağırlık vereceğiz. Bundan herkesin bilgisi olsun” dedi. Karaloğlu, bu yıl kentte 350 bin öğrenci ve 13 bin öğretmenle dersbaşı yapıldığını belirtti.

ÇOCUKLARA BAŞBAKAN'I SORDU

Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katılan AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, kitap dağıtımı sırasında eline aldığı üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraf baskısı bulunan kağıtları yeni okula başlayan çocuklara göstererek, tanıyıp tanımadıklarını sordu. Çocukların bu soru karşısında sessiz kaldıkları gözlendi.