Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 ve 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından okulların bir kısmının hasar görmesi nedeniyle eğitim ve öğretime ara verildi. Gecikmeli olarak, 2 Ocak'ta tekrar eğitime başlayan öğrenciler, bugün karne heyecanı yaşadı. Van Valisi Münir Karaloğlu, Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu'na giderek öğrencilerin karnelerini verdi. Vali Karaloğlu karnelerini verip, tek tek ilgilendiği öğrencilere yanında getirdiği hediyeleri de dağıttı.

Öğrencilerin eğitime geç başladığını bu nedenle yarıyıl tatili yapamadıklarını belirten Vali Karaloğlu, "Öğrencilerimiz bugün karne heyecanını yaşadı. Depremlerin ardından Van ve Erciş İlçesi'nde 10 hafta diğer ilçelerde ise 6 hafta eğitime zorunlu ara verildi. Zorunlu aranın ardından telafi için aldığımız bazı tedbirler vardı. Bunlardan bir tanesi ara tatil yapmadan çocuklarımızın eğitime devam etmesiydi. Çocuklarımız maalesef diğer illerdeki arkadaşları gibi 15 günlük ara tatil yapamadılar. Birinci yarıyıl karnesini bugün öğrencilerimize dağıttık" dedi.

Öğrencileri tebrik edip, kentte fedakarca görev yapan bütün öğretmenleri kutlayan Vali Karaloğlu, "Hepimizin bir şekilde fedekarlık yapması lazım. Kaybettiğmiz bu 10 haftalık sürenin telafisi için ikinci dönemde bazı tedbirlemiz var. Önümüzdeki cumartesiden itibaren her cumartesi eğitime devam edeceğiz. 1 Mart'tan sonra da günlerin uzamasıyla birlikte her gün 1 saat günlük derselere ilave ederek, bu kayıpları telafi etmiş olacağız" diye konuştu.



GÖ(FE/CK)