1999 yılındaki Marmara depremi sonrası bir grup fotoğrafçının geliştirdiği depremzede çocuklar için fotoğraf çalışması projesi, Nar Photos Fotoğraf Atölyesi, Galata Fotoğrafhanesi ve Anadolu Kültür İnsiyatifi katkılarıyla Van'da da gerçekleştiriliyor. Depremzedelerin geçici barınmaları için kurulan Van Lalesi konteyner kentinde oluşturulan fotoğraf atölyesinde eğitimler sürüyor. Her hafta 2 fotoğrafçı İstanbul'daki Galata Fotoğrafhanesi'nden gelerek depremzede çocuklara fotoğraf tekniklerini öğretip bakış açılarını geliştiriyor. Sabah ve öğlen 20'şer kişilik grup halinde eğitim gören çocuklar, hem fotoğraf çekmeyi öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçirip fotoğrafarla kendi yaşamlarını ölümsüzleştiriyor.

Depremzede çocukların gözünden fotoğraflar daha sonra fotoğraf atölyesine dönüştürülen çadırda sergilenip kitap haline getirilecek.

Projenin 1999 Marmara depremiyle hayata geçirildiğini belirten Galata Fotoğrafhanesi fotoğrafçısı Aslı Kırbaş, çocuklarla burada zaman geçirmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtirken, Ceren Kalecik, çocuklarla hem oyun oynadıklarını hemde fotoğraf çektiklerini söyledi. Kalecik, "Çocuklara önce 2 gün eğitim verdik. Ardından da yaşadıkları yerleri olayları fotoğraflamalarını istedik. Böylece depremzede çocukların gözünden hayatlarını görmüş oluyoruz. Eğitimlerimiz Eylül ayında son bulacak" dedi.