Van'ın Çaldıran İlçesi Direkli Köyü'nde 3 gün önce Ayşe Hanay, tabancayla vurularak öldürüldü. Olayla ilgili Ayşe Hanay'ın eşi Mustafa Hanay, kayınpederi Fevzi Hanay, kayınbiraderi Behçet Hanay ile damadın amcası Suat Hanay, cinayetin işlendiği gün gözaltına alındı. Kayınpeder Fevzi Hanay serbest bırakılırken koca, kardeşi ve amcası tutuklandı.

'KIZIMI HER HALİYLE KABUL EDERDİM'

Ayşe Hanay'ın babası Aydın Ağçakaya, kızının Hanay ailesinin yaptığı toplantı sonrası, aile büyüğü Fevzi Hanay'ın aldığı karar gereği öldürüldüğünü öne sürdü. Baba Ağçakaya şunları anlattı:

"Köyden bizi arayarak ilk önce 'kızınız kayıp' dediler. Biz aramaya başladık. Ancak aradan 3 saat geçtikten sonra tekrar telefon açarak kızımı öldürdüklerini söylediler. Kızımın bir çocukla beraber olduğunu ve namus için öldürdüklerini söylediler. Kızım yanlış bir iş yapmaz. Aile içi bazı sorunları olabilir. Ancak ben kızımı her haliyle kabul ederdim. Öldürmeleri şart değildi. Eğer kızım hata yaptıysa bana getirselerdi."

4 YILLIK EVLİYDİ

Kızkardeşinin, Mustafa Hanay ile severek evlendiğini belirten ağabey Ahmet Ağçakaya ise adalet istediklerini söyledi. Ağabey Ağçakkaya şöyle konuştu:

"Kardeşimin 4 yıldır çok mutlu bir evliliği vardı. 2 yaşında bir de kızı var. Kızkardeşimin ölüm emrini kayınpederi Fevzi Hanay vermiştir. Kızkardeşim gördüğü işkence yüzünden komşunun evine sığınmış. Kaçarken takip etmişler, komşunun evine girdiği sırada da vurmuşlar. Onlar cezadan kurtulmak için namus cinayeti diyorlar. Biz, kardeşimin kocası Mustafa tarafından öldürüldüğüne inanmıyoruz. Biz, şiddete şiddetle karşılık vermek istemiyoruz. Yetkililerin bu konuya gerekli duyarlılığı göstererek asıl suçluları ortaya çıkarmasını ve olayı çözmelerini istiyoruz."

Savcılık olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.



OB(FE/COŞ)