Çatak Kaymakamlığı ve Çatak Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla yapılan festivale AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, Vali Münir Karaloğlu, Çatak Kaymakamı Ahmet Demirci, Belediye Başkanı Emin Babur ve yüzlerce vatandaş katıldı. Halkoyunları gösterisiyle başlayan festivalde açılış konuşmalarının ardından yaşları 60 ile 75 arasında değişen 10 yerel sanatçı (dengbejler) Kürtçe şarkılar söyledi. Bu sırada AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van Valisi Münir Karaloğlu'nun başına poşu bağladı. Poşuyla dengbejlerin arasına katılan Vali Karaloğlu, söylenen Kürtçe şarkılara da eşlik etti. Dengbejler ve Vali Karaloğlu'nun bu mini konseri ve gösterisi festivale katılanlardan büyük alkış aldı.

VAN'IN ÖNEMLİ DEĞERLERİ VAR

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Münir Karaloğlu, Van'ın önemli değerlerinin olduğunu belirterek, Van'da kısa süre içinde birçok festivalin yapıldığını söyledi. Karaloğlu, "Biz son 3 yıldır bu kentin önemli değerlerini gün yüzüne çıkarmak için insanlığa mal etmek için çalışıyoruz. İlimizin her bölgesinde ayrı bir güzellik var. Her ilçemizde ayrı bir festival yapıyoruz. Bunların tamamının amacı bu kentin değerlerini yükseltmek, bu sayede insanımızı mutlu kılmaktır. Şimdi bakın Çatakta bal ve alabalık festivali yapılıyor. İnsanlar doğal ürünlere yöneliyor. Doğal ürünlerin yetiştirileceği en önemli merkezlerden biri de Çatak'tır" dedi.

MAKİNENİN TÜRKÇÜSÜ, KÜRTÇÜSÜ OLMAZ

Çatak’a son 2 yılda yapılan çalışmaları anlatan Vali Karaloğlu, Van’ı Habur Kapısı’na bağlayacak, Çatak-Şırnak karayolunda çalışan 3 iş makinesinin PKK'lılar tarafından yakılmasına sert tepki gösterdi. Karaloğlu, "Bu makinelerin suç neydi? Makine dediğiniz şey insanoğlu tarafından insana hizmet için üretilmiş bir aygıttır. Makinenin sağcısı, solcusu olur mu? Makinenin, Türkçüsü, Kürtçüsü olur mu? Makineden ne istiyorsunuz? Bu makineler bu insanlığa hizmet etmek için bu insanlar mutlu olsun, bu insanların ekonomik gelirleri daha yükselsin diye mücadele vermiyor mu? Ne istiyorsunuz makinelerden. Allah’tan korkmazlar. Kimse kusura bakmasın. Üç makine yanar, onun yerine on üç makine gelir ve bu yol bitecek. Allah’ın izniyle" dedi.

Daha sonra kurulan çadırda Vali Karaloğlu ile milletvekilleri ikram edilen bal ve cevizi yedi. Festival etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere altın ve hediyelerininin verilmesinin ardından akşam yemeği ve konserle festival son bulacak.



TB,HG(FE/SS)