Beraberinde getirdikleri iki valizin plastik tekerleklerini söken Yunanistanlılar, yerine altından yaptırdıkları tekerlekleri taktılar ve siyaha boyadılar. Toplam iki kilo gelen altı adet altın tekerleğin bulunduğu valizlere polis el koydu.

Edinilen bilgiye göre dün sabah erken saatlerde Atina’dan İstanbul’a gelen A.V., P.K. ve S.C. isimli Yunanistanlılar Atatürk Havalimanı’ndan çıkmak isterken polis durumlarından şüphelendi. Valizleri X-Ray’e sokan polisler önce valizin içinde bir şey bulamadı. Fakat yapılan incelemede valizlerin tekerleklerinde X-Ray’de farklı bir renk ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı Araştırma Büro Amirliği ekipleri, tekerlekleri detaylı bir şekilde incelediğinde plastik olmadığını anladı. Tekerleklerin altın olduğu ve üzerlerinin siyaha boyandığı belirlendi.

A.V., P.K. ve S.C., gözaltına alınırken Araştırma büro amirliği ekipleri 6 adet altın tekerlekle beraber, yakalanan kişilerin üzerinde bulunan dökme altınlar ve ziynet eşyalarına da el koydu. Altınların ağırlığının 2 kiloyu bulduğu öğrenildi.