Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, öğle saatlerinde özel uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanı'na geldi. VIP salonu girişinde Başbakanlık genelgesi hatırlatılarak karşılamalarda su salonun kullanamayacakları iletilen çok sayıda kişi valinin arakasına takılarak Apron’a geçip uçaktan inen iki bakanı karşıladı. Havaalanından çıkan bakanlar daha sonra kendilerine tahsis edilen bir minibüsle Şanlıurfa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Burada polis mangasını selamlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra gazetecilere Şanlıurfa’ya, baraj, sulama, içme suyu projeleri, taşkın koruma, ağaçlandırma, tabiat parkları ve metroloji gözlem istasyonu çalışmalarından oluşan 831 milyon 71 bin TL’lik 25 yatırım müjdesini vermeye geldiğini söyledi. Bakan Eroğlu, şöyle konuştu.

"Peygamberler diyarı Şanlıurfa’ya heybemiz dolu geldik.  Bugün Şanlıurfa için tarihi bir gündür. Şu anda tam 831 milyon TL bir yatırımla geldik. 25 müjde ile buradayız. Burada ağaçlandırma çalışmaları ve erozyonu kontrol için 'Orman bölge müdürlüğü' kuruyoruz. Aynı zamanda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün de müjdeleri var. En büyük proje; Suruç Ovası'nın sulanması için pompaj sulama kanalının 1'inci kısmının açılmasıdır. Şanlıurfa'ya muhteşem bir arıtma tesisi yaptık. Şanlıurfa sürekli büyüyen bir kent ve buraya yatırım yapmaya devam ediyoruz. İnşallah buraya bir tane daha muhteşem bir arıtma tesisi yapacağız. Muhteşem çalışmalar devam ediyor. Şanlıurfa'ya dev kanallar inşa ediyoruz." 

Şanlıurfa’da ağaçlandırma seferberliğini de başlattıklarını sözlerine kaydeden bakan Eroğlu, "2012 yılında Şanlıurfa'da 11 bin 500 dekar arazinin ağaçlandırdık ve 2013 yılında Şanlıurfa'da 5 milyon fidan daha dikimini yapacağız. Şanlıurfa'nın, Türkiye'de merkezi hükümetin en çok yatırım yaptığı kentlerden biridir. Bu yüzden Şanlıurfa için ne yapılsa azdır" diye konuştu. Valilik ziyaretinin ardından her iki bakan daha sonra Cuma namazını kıldıktan sonra 15'inci DSİ Bölge Müdürlüğüne geçti.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısına ilişkin olarak gazetecilere açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İsrail'in Ortadoğu’da şımarık bir çocuk gibi hareket etme lüksüne sahip olmadığını ifade ederek şöyle konuştu;

"Bu saldırılarla ilgili olarak dünyayı ve özellikle Amerika’yı bu olup bitenlere karşı duyarsız kalmamalarını davet ediyoruz. Dünya’daki ve bölgedeki gelişmeler,Ortadoğu’daki gelişmeler dikkate alınırsa İsrail’in bu bölgede barış tesisi konusunda atım atması gerekirken, ne yazık ki halen eski alışkanlıklarını devam ettiriyor. Artık ne eski bölge var, nede eski dünya var. Bu yeni şartlar dikkate alınarak, o terör anlayışından İsrail vazgeçmek durumundadır. Gazzeliler, Filistinliler çok şeylerini kaybetti ama onurlarını, kimlik, inanç ve azimlerini kaybetmediler. Bu azim onları başarıya götürecektir."

Bakanlar daha sonra  25 adet açılış ve temel atma töreni için Atatürk Kapalı Spor Salonuna hareket etti.


AL,ÖP(HK/İD)