Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, valiliğin zemin katında başına tabanca dayayarak intihar edeceğini söyleyen mermerci İsmail K.'nın borçlarından dolayı bunalıma girdiğini söyledi. Olayla ilgili açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

 "İsmail K. borçlarından dolayı bunalmış. Borçlar adamı şaşırtmış. Ayağını yorganına göre uzatmamış. Bir yerlere kefil olmuş. Gebeceler Köyü'nde kaldığı afet konutundaki hakkını bir kişiye devretmiş. Burayı devralan kişi de kendisinden 20 bin euroluk teminat senedi almış. Kalan borcunu teminat senedini alan adam ödeyecekken ödemeleri aksatmış. Teminat senetleri başkasının eline geçtiği için de icraya verilmiş. Bunaldığı için böyle bir eylem içerisine girmiş."

EYLEM BİZE KARŞI DEĞİL

Olayın Afyonkarahisar Valiliği'ne yönelik bir saldırı olmadığına dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, İsmail K.'nın emniyet amiri olan Özel Kalem Müdürü tarafından ikna edildiğini söyledi. İsmail K. ile görüştünü de anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Valilikte konuştuk. Sorunun temeline inmeye çalıştım. 'Neden sen böyle bir şey yaptın' diye sordum. Eylemi valiliğe zarar vermek maksadıyla değil, dikkat çekmek amacıyla yapmış. Zaten eylem sırasında 'Sıkayım mı kafama' diyormuş. Valiliğe saldırı durumu yok" dedi.

İsmail K., Milli Birlik Polis Merkezi'ndeki ifadesinin ardından Afyonkarahisar Adliyesi'ne sevk edildi.