Saat 09.30 sıralarında Afyonkarahisar Valiliği'ne gelen İsmail K., Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşmek istediği söyledi. Polis ekiplerinin bunun mümkün olmadığını söylemesiyle sinirlenen İsmail K., üzerinde bulunan tabancayı başına dayayarak intihar edeceğini söyledi. İsmail K.'yı ikna etmeye çalışan polisler, takviye ekip istedi.

Valilik çevresinde ve içerisinde yoğun güvenlik önlemi alan ekipler, İsmail K.'yı eylemine son vermesi için ikna etmeye çalıştı. Polis ekiplerinin Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüştüreceklerine dair söz vermesi üzerinde İsmail K. eylemine son verdi.

Tabancasını polis ekiplerine teslim eden İsmail K. daha sonra güvenlik güçlerinin kontrolünde Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun makamına götürüldü. Borçlarından dolayı ekonomik sıkıntı yaşadığı belirtilen İsmail K. Vali Balkanlıoğlu'ndan yardım istedi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından İsmail K. gözaltına alındı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen İsmail K., polis merkezine götürüldü. İsmail K.'nın başına dayadığı tabancanın eşinin üzerine kayıtlı olduğu ve bulundurma ruhsatının olduğu kaydedildi.




K.: Koç