Genç İlçesi'ndeki mezarlıkta Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 10 ağustos'ta 2 çocuğun darp edilmesi ile ilgili Bingöl Valiliği'nin açıklama yaptı. Çocukların ağır işkencelere maruz kalındığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"19.08.2012 Ramazan Bayramının 1'inci günü, Genç İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Belediye Mezarlığı'nda şeker toplamak için giden 2005 doğumlu B.Y. ile 2002 doğumlu A.Y. isimli çocukların, 3 şahıs tarafından mezarlığın üst kısmında ormanlık alanda dövülmeleri, vücutlarına ağır taşlar koymak suretiyle işkence görmeleri, şekerlerinin alınıp, para istenmesi olayı meydana gelmiş, bu olay yerel ve ulusal basında yer almıştı."

ORTAK ÇALIŞMA

Olayın aydınlatılması için Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun bir çaba sarf ettiği ifade edilen valilik açıklamasında, şunlar yer aldı:

"Yapılan çalışmalar sonucu olayı yaptığı değerlendirilen 3 şüpheli şahsın kimliği belirlenmiş, 25.08.2012 günü Genç Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatları doğrultusunda Genç İlçesi Doğanca Köyü mezralarında ikamet eden 1998 doğumlu Y.T., 1999 doğumlu F.T. ve 2000 doğumlu M.T. yakalanmıştır. Yapılan soruşturma ve incelemede olayı bu şüphelilerin gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Soruşturma aşamasında İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Baro görevlileri birlikte çalışmışlardır. Bu görevliler huzurunda yaptırılan teşhis ile ifade aşamasında şüpheliler olayı yaptıklarını beyan etmişlerdir. Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, Genç Cumhuriyet Savcılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri titiz bir çalışma yapmış, Genç ilçe halkının da büyük desteği ve yardımı ile olay aydınlatılmıştır."



AÖ(RY/COŞ)