Valilikten yapılan açıklamada, Başbakanlık talimatı ile ülke genelinde olduğu gibi Antalya'da da 632 okulda 182 bin 717 öğrenciye süt dağıtımının 2 Mayıs Çarşamba günü başlatıldığı belirtildi.

Süt tüketiminden sonra ilk gün 113 öğrenci, Perşembe günü 56 öğrenci, Cuma günü 38 öğrenci ve Cumartesi günü de 2 öğrenci olmak üzere toplam 209 öğrencinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu belirtilen açıklamada, "Başvuran öğrencilerin muayenelerinde sütten kaynaklı rahatsızlığa rastlanmamış olup, rahatsızlıkların nedeni süt alerjisi olarak değerlendirilmiştir. Besin zehirlenmesi vakasına rastlanmamıştır. Öğrenciler aynı gün içinde taburcu edilmiştir" denildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tüm okul sütlerinden dağıtılmadan önce her partiden numuneler alındığını belirten valilik, dağıtılan sütlerin son tüketim tarihinin en erken 18 Ağustos olduğunun belirlendiğini ve süt raporlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladı.

Dağıtımdan sonra da öğrenci rahatsızlanmasının bildirildiği okullara gidilerek sütlerden numune alındığı kaydedilen açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini süt alerjisi ve/veya laktoz intoleransına karşı bilgilendirmiştir. Okullar dağıtımı yapılan her partiden 3 adet numune alarak muhafaza etmektedirler" ifadesine yer verildi.


YA(SU/BT)