Geçen ekim ayında yapımı bitmek üzere olan Valilik binasına, 'Denizli Hükümet Konağı' tabelası asıldı ve üzerine de Denizli'nin sembolü olan horoz figürü konuldu. CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, valilik binasına Türkiye Cumhuriyeti yazılmamasına sert tepki göstererek, "AKP iktidarı döneminde Atatürk ders kitaplarından çıkarılırken, Cumhuriyet değerleri örseleniyor ve unutturulmaya çalışılıyor. Üstelik bunu devletin temsil edildiği Valilik binasında meydan okurcasına yapıyorlar. Hiçbir gerekçe bu rezaleti örtbas edemez. Türkiye Cumhuriyeti yazısı binaya asılmalı ve sorumlular bu sorumsuzluğun hesabını vermelidir" dedi.

Tepki üzerine Valilik binasındaki tabelaya Türkiye Cumhuriyeti ifadesi kısaltılarak eklendi ve tabela 'T.C. Denizli Hükümet Konağı' olarak değiştirildi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven bugün yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde dile getirdikleri olayın kamuoyunda büyük yankı bulduğunu belirtti. Yurtseven, "Halkımızı Atatürk'ten uzaklaştırmaya, unutturmaya ve Cumhuriyeti işlevsiz hale getirmeye yönelik sinsi senaryoların biri daha Denizli'de püskürtülmüş oldu" dedi.



FI(AÖ/CK)