Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ile birlikte Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Selman Yenigün, trafik polisleri tarafından durdurulan sürücülerin kurallara uyup uymadığını kontrol etti. Sürücülerin emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığına bakan Vali Yenigün, daha sonra sürücülerle sohbet etti. Vali Yenigün, sürücülere gerekli uyarılarda bulunduktan sonra çikolata ve kolonya ikramında bulundu.
Vali Selman Yenigün, sürücülerle birlikte olmak, onlarla sohbet etmek ve bazı uyarılarda bulunmak amacı ile etkinliğe katıldığını belirtti. Vali Yenigün, "Sürücü arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun kurallara uyduğunu görmek beni memnun etti. Herkes kurallara uyduğu takdirde bu kazalar olmayacaktır. Yeter ki biz topyekün olarak kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım" dedi.
Vali Yenigün, ülkede yılda 4 bin insanın trafik kazalarında öldüğünü, 200 bin üzerinde kişinin yaralandığını anımsattı. Vali Yenigün, "Herkes trafikte üzerine düşeni yaparsa, uyarı vazifesini hepimiz yapabilirsek bu rakamlar en aza inecektir" diye konuştu.
 
RD(KS/BT)