Vali Erol Ayyıldız, geçen 23 Ocak'ta kaymakamlıklar, belediyeler, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine gönderdiği genelgede, Türk Bayrağı Kanunu ve Türk Bayrağı Tüzüğü'nün hükümlerine uyulmadığını, ya da yanlış uygulamalar yapıldığını tespit ettiğini belirtti. Şehrin muhtelif yerlerinde, meydanlarında bulunan bayrakların kanun ve tüzüğe aykırı şekilde yırtık ve soluk olduğunun vurgulandığı genelgede şöyle denildi:

"Başta kurumların başındaki amirlerden başlayarak sıralı amirlerce tüm personel, gerek 'Türk Bayrağı Kanunu' gerekse 'Türk Bayrağı Tüzüğü'nü bir kez daha inceleyerek kanun ve tüzük hükümlerini harfiyen yerine getireceklerdir. Bu konuda tüm personel, bilgilendirilmek amacıyla hizmet eğitimine tabi tutulacaktır. Gönderdeki bayraklar sürekli kontrol edilecek, temiz olmayan, rengi solan ve yırtılmış bayraklar derhal yenisi ile değiştirilecek, eskimiş, solmuş veya yırtılmış bayraklar ise yönetmeliğe tabi tutulacaktır."

Türk bayrağına karşı saygıda herhangi bir kusura yer bırakılmamasını isteyen, her Türk vatandaşının bayrağa layık olan değeri ve itinayı titizlikle göstermesi gerektiğini vurgulayan Vali Ayyıldız, genelgesinde bu görev ve sorumluluğun kamu görevlilerinin üzerinde bir kat daha fazla bulunduğunu söyledi. Kanun ve tüzükte belirtilen Türk bayrağı hükümlerinin eksiksiz yerine getirilmesinden kurumların başındaki yetkili amirlerin sorumlu olacağının vurgulandığı genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Tüm kamu kurum ve kuruluşları emirlere eksiksiz riayet edecek, amirler emrin yerine getirilmesinden mesul olacaktır. Aksi davranış ve ihmali görülen personel hakkında yasal işlem yapılacaktır."