Yazılı açıklama yapan Vali Lekesiz, son günlerde kendisinin veya vali yardımcılarının adını kullanarak işadamlarından yardım talep edildiği yolunda duyumlar aldıklarını söyledi. Bu yönde Hatay Valiliği'ne çeşitli kanallardan bilgi geldiğini aktaran Lekesiz, "Bazı işadamlarının, vali veya vali yardımcılarımızın adı kullanılarak arandığı, hasta ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldığı söylenerek yardım talebinde bulunulduğu anlaşılmaktadır" dedi.

NUMARA VERDİ, ARANMASINI İSTEDİ

Vali Lekesiz, bu yönde talepte bulunanların amacının 'dolandırıcılık' olduğunu kaydetti. Vali Lekesiz, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için, insanların manevi duygularını sömürerek kazanç elde etmeye çalışan bu tür kişilere kesinlikle yardımda bulunmamaları, böyle bir olayla karşılaşmaları durumunda zaman kaybetmeden Valiliğimize, İl Jandarma Komutanlığı’na veya Emniyet Müdürlüğü’ne bildirmeleri önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızdan bu tarz taleplerde bulunulması halinde, bu gibi şahıslara itibar edilmemesi, söz konusu durumla karşılaşan vatandaşlarımızın valiliğimizi (0326) 214 62 12 -13 ve 14 numaralı telefondan arayarak konuyu teyit etmeleri, hem vatandaşlarımızın mağdur olmalarını engelleyecek, hem de suça karışan kötü niyetli kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır."