Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi'nin yürüttüğü proje kapsamında merkez Seyhan ve Çukurova ilçelerinde yaşayan 15 aile, Sarıçam İlçesi İncirlik Mahallesi'nde gecekondularda yaşayan ailelerle bir araya geldi. Birbirlerini kucaklayan ailelerin kaynaşmasına Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan da katıldı.

Çiğ köfte yoğrulup, bağlama eşliğinde türkülerin söylendiği etkinlikte kendisine "Vali amca" diye seslenen çocukların isteğini kırmayan Vali Yardımcısı Halis Arslan, miniklerle el ele tutuşup, oyunun tekerlemesini söyleyerek eşlik etti. Çocuklar, el ele tutuşup, "Kutu kutu pense, elmamı yerse, arkadaşım Vali amca arkasını dönse' diye tekerleme söyledi. Vali Yardımcısı Arslan da oyunun gereği olarak istenen hareketleri yaptı. Ailelerden büyük alkış alan Arslan, "Çocukluğumda birçok oyun oynamıştım ama bu oyunu ilk defa oynadım" diyerek kendisine nostalji yaşatan miniklere teşekkür etti.

Çocuklarla şakalaşıp oyunlar oynayan Arslan, "Adana Emniyet Müdürlüğü'nün büyük önem verdiği proje sayesinde toplumun farklı kesimlerinden ailelerin kaynaşması amaçlanıyor. Böyle güzel bir proje hazırladıkları için emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.