Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı güvenlik birimlerini tarafından Silvan İlçesi kırsalında yapılan operasyon sonrasında arazi arama ve tarama çalışması yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Silvan İlçesi kuzeyi Eylül Dağı - Lisa Tepe - Sarım Çayı arasında kalan bölgede bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarını yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla icra edilen operasyon kapsamında yapılan arazi arama faaliyeti esnasında, 11 Eylül 2012 günü saat 11.50 sıralarında Lisa Tepenin 1 kilometre doğusunda sık ormanlık alan içerisinde su kaynağının da bulunduğu bir noktada, terörist gruba ait barınma yeri tespit edilmiştir. Burada yapılan arama neticesinde bölücü terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen helva, sabun, un, şeker, çay, çikolata, çaydanlık, çay bardağı ve çay kaşıklarından oluşan yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Ele geçirilen söz konusu yaşam malzemeleri adli makamların talimatı ile imha edilmiştir. Bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarına yönelik operasyonel faaliyetler devam etmektedir."

Bu arada Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 10 Eylül gecesi PKK/KCK'lı teröristlerin Hani ve Dicle İlçesi'nde saldırıya uğrayan güvenlik güçlerini ziyaret etti.

İlk olarak Hani İlçesi'ne giden Vali Toprak, Kaymakam İsmail Şanlı tarafından ilçe girişinde karşılandı. Daha sonra Hükümet Konağı'na geçen Vali Toprak, Kaymakam Şanlı ile bir süre görüştü. Hükümet Konağı çıkışında vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Vali Toprak, daha sonra Hani İlçe Emniyet Müddürlüğü'ne  geçerek, saldırıya uğrayan güvenlik güçlerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yetkililerden saldırı hakkında geniş bilgi alıp, mobese kontrol merkezinde olayla ilgili görüntüleri inceleyen Vali Toprak, "Düzenlenmek istenen hain saldırının, emniyet güçlerimizin koordinasyon içerisinde, büyük bir dikkat ve kahramanca çalışması neticesinde başarıya ulaşmadan etkisiz hale getirildi. Bu gibi saldırılara karşı her zaman hazır bir şekilde görev yapmak gerekir" diye konuştu.

Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli personelle sohbet eden Vali Toprak, daha sonra buradan ayrılarak Dicle İlçesi'ne hareket etti.

Dicle İlçe girişinde Kaymakam Çağlayan Kaya tarafından karşılanan Vali Toprak, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geçti. Geçtiğimiz günlerde, bölücü terör örgütü PKK/KCK mensubu teröristler tarafından polis özel hareket timlerine yönelik olarak düzenlenen saldırı hakkında bilgi alan Vali Toprak, saldırı esnasında görevli polis amir ve görevlilerle olayın nasıl gerçekleştiği konusunda sohbet etti. Vali Toprak, hain saldırıda hiçbir güvenlik görevlisinin ve vatandaşın incinmemesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilçede görevli tüm güvenlik personellerine başarılı ve fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

BB(GG/COŞ)