Diyarbakır Meryem Ana Süryani Klisesi Papazı Yusuf Akbulut'un da hazır bulunduğu  kabulde konuşan Vali Toprak, Diyarbakır'ın son yıllarda yapılan hummalı çalışmalarla modern bir kent hüviyetine büründüğünü söyledi. Tarihi Surlar ve İçkale'deki restorasyon çalışmalarına değinen Vali Toprak şöyle konuştu:

"Diyarbakır çok güzel, dinamik bir şehir ve hızlı bir şekilde şehirleşiyor, modernleşiyor. İçkale ve içerisindeki tescilli yapılarla ilgili ciddi çalışmalar var. İçkalemiz, 2- 3 yıl içerisinde önemli ölçüde ayağa kalkmış olacak. Kentimizde çok ciddi yatırımlar var. Şehirlerarası yollarımız yeniden düzenleniyor. Kentimizi de içine alan otoban çalışmaları devam ediyor. Elazığ ve Malatya üzerinden yapımı süren 'Hızlı Tren' etüd proje çalışmaları sürüyor. Her geçen gün artan taleplere ihtiyaç verilmesi adına Diyarbakır Havaalanını da yeniliyoruz."

Dünya Süryaniler Birliği Başkanı Johny Messo da, Diyarbakır'daki gelişmelerden çok etkilendiğini kaydederek, kendilerini kabul etiği için Vali Mustafa Toprak'a teşekkür etti.



FA(GG/COŞ)