Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi'nin Ofis semtinde, elektrik kesintilerinin giderilmesi amacıyla TEDAŞ tarafından yürütülen çalışmaları inceleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kesintileri giderecek yeni trafonun açılışına TEDAŞ İl Müdürü Nihat Nurbaki ile birlikte katıldı. İlk olarak Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde TEDAŞ ekiplerinin yaptığı çalışmaları inceleyen Vali Toprak, daha sonra Kurt İsmail Paşa 2'nci Sokak'ta içinde 1600 kilovatlık trafonun bulunduğu Beton Köşk'ün açılışını gerçekleştirdi.

DİYARBAKIR'A 1700 ÖĞRETMEN

TEDAŞ Müdürü Nihat Nurbaki, Diyarbakır'da elektrik sorununun giderilmesi amacıyla ekiplerin 24 saat görev yaptığını söyledi. Yeni trafolarla birlikte kentteki elektrik sorununun büyük ölçüde giderileceğini kaydeden Vali Mustafa Toprak ise "Ekinciler Caddesi ve Kurt İsmail Paşa 2'nci Sokak'taki 400 kilovatlık küçük trafolar kaldırılıyor ve onun yerine 3 adet 1600 kilovat ve 1 adet 1200 kilovatlık trafolar yapılıyor. Elektrik ile ilgili denetimleri yapıyoruz ama alt yapıya önem vermemiz gerekiyor" dedi.

Devletin bölgeye ve Diyarbakır'a büyük önem verdiğini belirten Toprak, "Şehir hızlı büyüyor. Devletimiz bölgemize ve özellikle ilimize büyük önem vermektedir. Bunun en güzel örneği 17 bin öğretmen kura çekiyor. Diyarbakır'a kaç tanesi geliyor? Öğretmenlerin yüzde 10'u, yani 1700 tanesi Diyarbakır'a geliyor" diye konuştu.

Ofis semtinde esnaf ve halkla da görüşen Vali Mustafa Toprak, sorunların giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.



RY(GG/CK)