Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün İstanbul'daki bir etkinlikte, 'Sivas Kebabı' olarak tanıttığı yemeğin 'Tokat Kebabı' olduğunu söyleyen Tokatlılar tepki gösterdi. Tokat ile Sivas arasındaki 'kebap' tartışması ile olarak Tokat Valisi Mustafa Taşkesen açıklamalarda bulundu. Vali Taşkesen, bu tartışmanın çok uzadığını anlatırken, şöyle dedi:

"Bunu artık çok fazla gündemde tutmak; bu iddia da bulunanların tezinin daha fazla yayılmasına neden olacak. Tokat kebabını herkes biliyor. O konuda kimsenin endişesi olmasın. Herhangi bir telaşa kapılmaya gerek yok. Tokat kebabı tanınmış, kendini ispat etmiş, lezzeti ve estetik duruşu ile rüştünü ispat etmiş ve bütün Türkiye'de tanılan bir yemeğimiz. Tokat'a özgü bir yemek. Benzerleri olabilir ama orijinali burası olduğu için herkes burayı biliyor." 

Tokat'a atandığında kendisini 'Hayırlı olsun' diyerek arayanlarının yüzde 95'inin, "İnşallah Tunceli'ye gelemedik ama Tokat'a gelip bir Tokat kebabı yiyeceğiz" dediğini belirten  Vali Taşkesen, şöyle konuştu:

"Şahsen bu kadar ünlü olduğunu da bilmiyordum. Dolayısıyla endişeye gerek yok. Bu tür gereksiz çekişmelere, uzatmaya da gerek yok. Nihayetinde Sivas bizim komşu vilayetimiz. Bir çok sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel ilişkilerimiz var. Onun için bunu fazla gündemde tutmak onlara da zarar verecektir. Herkes sakin olsun, Tokat kebabı bir yere gitmez. Kimsede bu unvanı Tokat'tan alamaz."



MT(EA/İD)