Makam odasında düzenlediği basın toplantısında Tunceli halkına veda eden Vali Mustafa Teşkesen, duygu dolu bir veda konuşması yaptı. Konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Taşkesen, "Ön yargıları yendik de duygusallığı yenemedik" dedi. Bir gazetecinin "Hüseyin Aygün de serbest kaldı. Efendim Aygün serbest kalmasaydı nasıl bir duygu taşıyacaktınız" sorusu üzerine Vali Taşkesen, milletvekili Aygün'ün serbest bırakılmasına veya bir netice alınmasına kadar kentte kalmak üzere plan yaptığını, ancak Aygün'ün dönmesi üzerine kendisinin de ayrılık hazırlıklarına başladığını söyledi. Tunceli'den ayrılma tarihini, Aygün kaçırılınca ertelediğini ifade eden Taşkesen, "İnşallah bu bir kırılma noktası olur. Görevim süresince 'Türkiye'de güzel şeyler olacak' demiştim ama bu da yeterli değil. İnşallah milletvekilimizin kaçırılması da iyi şeylere, daha güzel günlere vesile olur, Tunceli ve Türkiye açısından" dedi.

'TUNCELİ'YE HADDİNDEN FAZLA ÖNYARGI VAR'

Tunceli'ye karşı oluşan ön yargıların yersiz olduğunu ifade eden Taşkesen, Tunceli'yi görmek isteyenlere şu mesajları verdi:

"Genelde Alevi yurttaşlarımıza, özelde de Tuncelili hemşehrilerimize haddinden fazla bir ön yargı var. Ben üç senedir bunu söylüyorum. Bundan sonra da her platformda söylemeye de devam edeceğim. Tunceli her ne kadar son 30- 40 yıldır terörle anılsa da, biz üç sene boyunca bütün güzelliklerin üzerine örtülmüş terör şalını kaldırmaya çalıştık ve Tunceli'nin doğru tanıtılması için çeşitli çalışmalar yaptık. Biz Tunceli'yi böyle bilmiyorduk. Bizim artık birimize tahammül etmeye değil, birbirimizi sevemeye ihtiyacımız var. Sevgiyle birbirimizin yüzüne bakmaya ihtiyacımız var. Geçmişin acılarından, kin ve nefret devşirmek, binlerce yıldır değişik medeniyetlerle yoğrulmuş bu Anadolu topraklarının ruhuna aykırıdır."

Tunceli'de 3'ncü çocuğunun dünyaya geldiğini ve oğluna kentte sıkça kullanılan 'Düzgün' adını verdiğini gazetecilerle paylaşan Taşkesen, konuşmasının ardından valilik personeli ve gazetecilerle gözyaşları arasında vedalaştı.