Geçen 27 Şubat günü, Karapınar Mahallesi'nde Alevi vatandaşların yaşadığı bazı evlerin kapı ve duvarlarına kırmızı renkte işaret konulduğu iddia edildi. İddiaların ardından Alevi vatandaşlar tedirginlik yaşarken, güvenlik güçleri de olayla ilgili soruşturma başlattı. Alevi dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin de tepkisine yol açan iddiaların ardından Adıyaman Valisi Ramazan Sodan yazılı bir açıklama yaptı.

Yaşanan olay sonrası harekete geçtiklerini ve kent yöneticileri, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile mahalle sakinlerine birlik mesajı verdiklerini aktaran Vali Ramazan Sodan, konunun aydınlatılması için Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip oluşturduklarını belirterek, "Valilik ve Emniyet Müdürlüğü olarak olayın üzerinden ciddi ve dikkatli bir şekilde duruyoruz ve duracağız. Olay araştırılmakta, adli takibatta sürmektedir. Olayın failleri bulma çalışmalarımız Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz ekipler vasıtasıyla devam etmektedir. Bulununcaya kadar da devam edecektir" dedi.

ADIYAMAN AİLE GİBİDİR

Adıyaman'ın bir huzur kenti olduğunu ve bu özelliğini sürdüreceğini anlatan Vali Sodan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"200 bin nüfuslu Adıyaman ilimiz bir aile gibidir. Kimse bu ilin huzurunu bozamaz, şimdiye kadar da bozamamıştır. Burada herkes birbirinin komşusu, akrabasıdır. Art niyetli olanlar, bozgunculuk çıkarmak isteyenler olabilir. Adıyamanlı vatandaşlarımız bu tür fitnelere, provokasyonlara prim vermez vermemiştir de. Adıyaman Valisi olarak, her şeyden önce olay karşısında sorumlu, duyarlı, basiretli, makul ve temkinli davranan sivil toplum örgütlerimize, kanaat önderlerimize, yerel basınımıza çok teşekkür ederim. Nitekim ilimizin bütün kesimleri bu fesat girişime tavır almışlar, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu vurgulamışlardır. Biz her zaman mesuliyetli, sorumlu makul davranırsak her huzur bozucu eylem başarıya ulaşamayacaktır. Bu tür olaylar karşısında hep böyle sağduyulu olalım. Birlik beraberliğimizi sürdürelim. Huzurumuz kardeşliğimiz devam etsin. Bu huzur bozucu eyleme rağmen, Adıyaman ilimiz, gayet sakindir. Herhangi bir menfi hareket olmamıştır. Gösterilen bu olgun davranışa tüm Adıyamanlı hemşerilerimize şükranlarımı sunarım."



FB (HK/AAA)