Vali Şahin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Valilik önünde yapılan kutlamalara katıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Külekçi'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından söz alan Vali Şahin, bakir yerlerde güzel kalan çevrenin insanların gitmesiyle kötüleştiğini belirtti. Şahin, "Çevreyi kirleten de temizleyen de insan. İnsanın gönlünde ne varsa o dışa çıkıyor. Çevre bilincinin aşılanması son derece önemli. Adam üniversite bitiriyor, hala yediği çekirdeği yere atmaktan zevk alıyor. Arkadaş sen elli tane üniversite bitirsen hiçbir şey değişmez. Çünkü o alışkanlığın değişmemiş. Bazıları da özellikle yere atmaktan zevk alıyor. İçimden çekirdeğin alımını satımını yasaklamak geliyor. Ama ticarette de herkes özgür. Bu alışkanlığı daha 7- 8 yaşında vermemiz lazım. Çevrecilik, kirletmeme duygusudur" diye konuştu.

Vali Şahin, çöplerin sahilde dolgu alanına dökülerek üzerinin kapatılmasına değinerek Giresun'un çöp sorununun halen çözülememesinin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Vali Şahin, "Söz veriyorum, önümüzdeki şubat ve mart aylarında çöpler nizami depolama alanlarında depolanacak. Giresun ve ilçeleri rahat bir nefes alacak. 150 yıllık çöp sorunu, yeni yapılacak çöp depolama alanı ile halledilecek" dedi.

Kutlamalar, halkoyunları gösterileri ile 'Atık Pil Toplama' kampanyasında dereceye giren okullara ödülleri, sponsor firmalara da teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.


HK(TM/BT)