Kent merkezine 55 kilometre uzaklıktaki Tortum İlçesi'ne giden Vali Sebahattin Öztürk, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 145 bin liraya mal olan 3'ü lise 8'i ilköğretim okulunda olmak üzere toplam 11 okulda 13 bin kitabın bulunduğu kütüphanelerin açlışını toplu olarak yaptı. Öztürk, Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesinde öğrencilerin müzik eşliğinde hazırladığı gösteriyi de izledi.

YENİLENEN KURAN KURSUNU AÇTI

Buradan yine SODES projesiyle 150 bin liraya yenilenen Tortum Müftülüğü Merkez Kuran Kursu açılışına katılan Vali Öztürk, kendisini karşılayan öğrencilerle sohbet etti. Vali Öztürk daha sonra 5 katlı kuran kursundaki spor, internet, kütüphane, çok amaçlı konferans salonunu gezdi.

"DEVLETİN ELİNİN DEĞMESİ GEREKİYORDU"

Vali Öztürk, "Şimdiye kadar 'kuran kurslarında spor olur mu?' diye kimse düşünmedi. Bu çok güzel bir başlangıç. Konferans salonu var. Burada seminerler düzenlenir. Salonlarda spor aktiviteleri yapılır. Modernizimden, moderniteden, refahtan herkes yararlanmalı. Buralar böyle ihmal edilmiş, halkın ilgisine terk edilmiş yerler. Halkımız sahiplendi ama devletin de bir şekilde elinin değmesi gerekiyordu" dedi.