İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Eminönü Meydanı'nda düzenlediği iftar yemeğine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gaziosmanpaşa'da bir polis memurunun şehit edilmesi ve Fatih'te bir MC Donalds'a bomba koyan iki kişinin Gaziosmanpaşa'da yakalandığını söyledi. Şahısların üzerlerinde silahlarıyla yakalandığını ve muhtemelen yeni bir eylem hazırlığında olduklarını ifade eden Mutlu, " silahlarıyla birlikte yeni bir eylemi de gerçekleştirmek üzere yola çıktıkları anda kendilerini bulduk. Mevcut ele geçirmiş olduğumuz bilgiler yeni bir eylem arzusuyla yola çıktıklarını gösteriyor" dedi.

YENİ BİR EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALADIK


Vali Mutlu, Gaziosmanpaşa’da yemek yerken saldırıya uğrayarak şehit olan polisimizin katillerini devletin bütün güvenlik güçlerinin el ele vermesiyle yakaladıklarını ifade ederek, “Emniyet teşkilatımız ve devletimizin bütün güvenlik güçleri, istihbarat birimleri el ele vermek suretiyle bunun faillerini yakalayabilmek için İstanbul'da yoğun çalışmalarına başlamışlardı. Bugün o çalışmaların sonucunu almaktan ve ebediyete intikal etmiş şehidimizin ailesinin, milletimizin, ülkemizin gönlünü ferahlatmaktan memnun ve mutluyuz. Bu saldırının faillerini bugün Gaziosmanpaşa'da bir çatışmada yaralı olarak ele geçirdik. Şu ana elimizdeler, üzerlerinde silahları ve muhtemelen yeni bir eylemi de gerçekleştirmek üzere yola çıktıkları anda kendilerini bulmamız çok önemli. Mevcut ele geçirmiş olduğumuz bilgiler yeni bir eylem arzusuyla yola çıktıklarını gösteriyor. Fakat şahısların bir taksiye binmek üzereyken kendilerini çok iyi tanıyan İstanbul polisimiz tarafından her yerde aranan bu şahısların taksiye bindikleri anda fark edilmeleri üzerine bir takip başlatıldı. Bu takip sonrasında kısa bir süre içerisinde de durdurulan ve araba içerisinde de kontrol altına alınan örgüt mensupları silahlı çatışmaya girdiklerinde de yaralı olarak ele geçirildiler. Dolayısıyla şehidimizin ailesi ve milletimizin gönlünün ferahlaması bakımından müsterihiz. Faillerin katillerin yeni bir eylem gerçekleştiremeden yakalanmış olmaları bizim için çok önemli" diye konuştu.

ÖRGÜTLERE İSTANBUL’DA GÖZ AÇTIRTMAYACAĞIZ


Mutlu, örgütlere ve örgüt mensuplarına fırsat verilmeyeceğini vurgulayarak, "Tabi ki kaybettiğimiz polislerimizin acılarını hiçbir zaman unutmuyoruz. Bundan sorma da terör örgütlerine, örgüt mensuplarına İstanbulumuzda hiçbir zaman fırsat vermeksizin bu amansız takibimizi üzerlerinde sürdürmeye devam edeceğiz. Her iki olayda da bütün hedeflemiş olduğumuz örgüt mensuplarının yakalanmış olması ve olayların aydınlatılmış olması bizim için fevkalade önemlidir. Bütün emniyet teşkilatımızı kutluyorum. Polis memurlarımızdan yaralanan olmamıştır. İki terörist yaralı olarak ele geçirilmiştir" dedi.