İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İlim Yayma Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programı eğitim, iş ve siyaset dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. İstanbul Valisi Mutlu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren ve Rektör Prof. Dr. Adem Esen’den bilgiler aldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren, İlim Yayma camiasının Türkiye’de bugüne kadar çok güzel projelere imza attığını söyleyerek, “Bunu en son bir üniversite ile taçlandırdı. Öyle bir üniversite ki kısmeti kendisi ile beraber geldi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak, sıradan bir üniversite değil, gerçekten araştırma, yüksek lisans ve doktora ağırlıklı bir üniversite olmayı hedeflediğimizi söylemiştik. O günden itibaren bizim omuzlarımızdaki yük çok daha fazla arttı” diye konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un önemli ve hususi bir mekanı olan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde bulunmanın memnuniyetini belirterek, “İlim Yayma Vakfı ve Cemiyeti kurulduğu günden bu yana, gayesine uygun, bu ülkede ilmi yükseltebilmek, geleceği güçlü kılabilmek için hep güçlü adımlar attı. Bu adımlara yeni bir halka olarak üniversitemiz de eklendi ” diye konuştu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da,  “İlim Yayma benim şahsımda farklı bir mana ifade eder. 1981 yılında yolum Vefa’daki İlim Yayma yurdu ile kesişti” dedi.


İftara ayrıca, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün ve çok sayıda davetli katıldı.

 


(FOTOĞRAF)