İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile eşi Nurten Çapkın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eşi Gül Mutlu Toplumsal Gelişim Vakfı ( TOGEM ) tarafından yaptırılan ' Polis Amca Anaokulu ve Spor Kompleksi' nin açılışına katıldı. Vali Mutlu, Ataşehir'deki Çağrıbey İlköğretim Okulu'nda düzenlenen tören sonrasında Kozlu Mezarlığı'nda 15 kilo patlayıcı bulunmasıyla ilgili konuştu.


" ÖNEMLİ BİR BAŞARI "


Vali Mutlu, " İfade ettiğimiz gibi 15 kilo patlayıcı madde Kozlu Mezarlığı'nda emniyetimiz istihbarat birimlerimizin takipleri sonrasında ele geçirildi. Bununla ilgili olarak da, dün gözaltına almış olduğumuz 15 kişiyle ilgili yapılan çalışmalarda şu anda 18 kişiye ulaştı toplam gözaltı sayısı. Hedeflenenler sırasında incelemelerimizi sürdürüyoruz " dedi.


"Patlayıcıların niçin İstanbul'a getirildiği tahmin edilebilir"' diyen Mutlu, " Nedir ? İstanbul'un huzurunu kaçırmak. Yine insanımıza gözyaşı üzüntü halka huzursuzluk, İstanbul'un varolan güvenliğini risk etmek ve bu güzel şehrin güzelliğini sekteye uğratabilmek terör örgütlerinin amacı budur " diye konuştu.


Patlayıcıların ele geçirilmesini ' Önemli bir başarı ' olarak değerlendiren Mutlu, "İstanbul'da teröre fırsat vermemek bizim önceliklerimiz arasındadır.Bu konuda da bu başarılı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edecektir " dedi.


" PKK'YA AİT PATLAYICILAR OLDUĞUNU BİLİYORUZ "


Vali Mutlu, patlayıcıların mezarlığa ne zaman yerleştirildiği sorusuna ise, " Bunları biz biliyoruz " yanıt verdi. Mutlu, "Terör örgütlerine İstanbul'da eylem yapma noktasında fırsat vermeme duruşumuzu sürdürüyoruz. Onun dışındaki konular bizim detaylarımız. Onları biz kendimiz çalışıyoruz" diye konuştu.


Mutlu, "PKK'ya ait patlayıcılar olduğunu biliyoruz. Ele geçirilen ilk kişi bu konuyla ilgili terör bağlantısı olan, net bildiğimiz bir şahıs. Bağlantıları konusunda da aynı şeyleri rahatlıkla söyleyebiliyoruz " dedi.


PÇK-ÖA (MK) (FOTOĞRAF)