Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, böylesine büyük bir yangına neden havadan müdahale edilmediği şeklindeki bir soruya, " Bu tip yangınlarda özellikle içerdeki deri, iplik gibi malzemelerin bulunduğu yerlerde yukarıdan yapılacak bir müdahaleyle söndürülebilmesi mümkün değil" yanıtını verdi. Havadan müdahalenin örtü tipi yangınlarda mümkün olabildiğini yangının yere inmesi durumundaysa mümkün olmadığını belirten Vali Mutlu, "Şehir içindeki havadan müdahalelerin çok fazla tesiri olmaz. Hele de bu türse" şeklinde konuştu.


"İTFAİYEMİZ MÜDAHALEYİ USULÜNE GÖRE YAPMIŞTIR"


İtfaiyenin yangınlar konusunda son derece deneyimli olduğunu belirten Vali Mutlu, "Çok güçlü ve araç gereçlere sahip. Çok iyi eğitimli kadrolara sahip. Dünyanın en iyi itfaiye teşkilatlarından birisidir. İtfaiyemiz müdaheleyi usulüne göre yapmıştır" dedi.


YAKLAŞIK 45 İŞ YERİ ZARAR GÖRDÜ


Bakırköy Zeytinburnu ilçelerinin sınır oluşturduğu bir noktada ağırlıklı olarak deri ve iplik depoları olarak kullanılan fabrikada yangının çatı bölgesinde çıktığını belirten İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, can kaybının ve yaralının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Fabrika içinde bulunan 70'e yakın işyerinin yarısının yangından etkilendiğini açıklayan Vali Mutlu, Maddi kayıpların daha sonra belirleneceğini sözlerine ekledi.


KUNDAKLAMA İDDİALARI


Bakırköy Belediye Başkanı ateş Ünal Erzen'in kundaklama olabilir şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Vali Mutlu, " Kundaklama konusunu itfaiye raporu ve emniyetin çalışması belirler. Sabah ilk aldığımız bilgiler çatıdan çıktığı yönünde" diye konuştu.


Bu arada Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kundaklama yönünde bir bulguya henüz rastlanmadı ! Yine Bakırköy Belediye Başkanının dile getirdiği bazı işyerlerinin ruhsatsız olduğu yönündeki iddiaya da yanıt veren Vali Mutlu, "Kayıt dışı çalışanla ilgili müfettişler ayrıca incelerler. Onunla ilgili benim mevcut çalışanlar üzerinden bir açıklama yapmam erken olur. İş müfettişleri tarafından ayrıca bir işlem yapılır" diye konuştu.


Vali Mutlu tehlike arz eden sanayi tesislerinin şehir dışına taşınmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.


ÖA-YK (MK)