Faik KAPTAN/İSTANBUL, Esenyurt’ta dün gece bir inşaatın şantiyesinde meydana gelen ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili olarak bir açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu itfaiyenin ve emniyetin olay yeri incelemelerinin devam ettiğini belirterek, ''Olay inceleme safhasında yangın nedenine ilişkin ulaştığımız net bir bulgu yok''dedi.

Vali Mutlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya uğurladıktan sonra gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Yaşanan acı olayda hayatını kaybetmiş işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dilediğini ifade eden Mutlu şöyle konuştu:

''Sebebi şu ana kadar net belirlenmiş değil. Muhtelif değerlendirmeler var. Isınma amacıyla orada kullanılan araçlardan, elektrik kontağından bunların her birisi olabilir. İtfaiye raporu emniyetin olay yeri incelemeleri devam ediyor. Dolayısıyla olay inceleme safhasında yangın nedenine ilişkin ulaştığımız net bir bulgu yok''

İşçilerin kaldıkları yerlere ilişkin bir soru üzerine de Vali Mutlu, iş güvenliği ve işçilerin kaldıkları yerler açsından ve mevzuat yönünden ilgili müfettişlerin dün geceden itibaren çalışmaya başladıklarını, mevzuat açısından aykırı bir durumun olması halinde bunun değerlendirileceğini kaydetti.

''Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar var mı?'' şeklindeki soruyu da Vali Mutlu, ''Şu ana kadar yok. Hem savcılık makamı işi adli boyutuyla incelemelerini sürdürüyor. Dün ben de olay yerine emniyet müdürü ile gittim. İşçilerimizin kaldığı yerleri gördüm. Onlarla sohbet ettim. Gerekli bilgileri onlardan da aldım. Bu noktadan sonra yapılacak şey bu tür olayların tekrarlarına sebebiyet verilmemesi noktasında alınacak tedbir varsa bu tedbirleri belirlemek ve takip etmek. Bu olayda kusur olan hususları belirleyerek onlarla ilgili gereken işlemleri yapmaktır. Bunları titizlikle takip ediyoruz.' dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni mutlu, yangınla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de bilgi verdiğini sözlerine ekledi.

FK(HE)  (FOTOĞRAF)