"BİZE GÜÇ VEREN, ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ"


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bizim için bir onur günü olan bu müstesna günde bizi de ziyaret etmiş olmanızdan büyük mutluluk duyuyorum. Gaziler gününüzü bu vesileyle tekrar tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vesileyle tabi ki şehitlerimizi de anmış oluyoruz " diye konuştu.


Mutlu, " Şehitler günümüz Gaziler günümüz veya muhtelif meselelerle biraraya geldiğimizde sadece o güne mahsus biraraya gelmiş olmuyoruz. Aslında gönlümüz hep birdir. Bir ailenin muhabbeti içinde gazi ve şehit ailelerine devletimizin muhabbeti derindir. Biz gerçekten güçlü bir aileyiz. Bize güç veren şehitlerimiz gazilerimiz. Onlara minnettarız. Tabi ki sayılarının artmamasını temenni ediyoruz. Her ne kadar onlarla büyük gurur duysak da, milletimizin şeref kütüğünde çok önemli bir sayfa teşkil ediyorsa her gazimiz her şehidimiz ve ailesi o şeref kütüğünün sayfalarının artmamasını da arzu ediyoruz. Ama bu müdafaa için can ve kan verilmesi gerekiyorsa milletin canı ve kanı bu topraklara fedadır. Bunu insanımız her daim gösteriyor " dedi.


 Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Kendigel ise Vali Mutlu'ya teşekkür etti. Kendigel, "Bugün bize göstermiş olduğunuz bu güzel yakınlık bu candan samimiyet bizleri mutlu etmiştir. Bizlere gurur vermiştir. Gururlu olduğumuzu onurlu olduğumuzu bir kez daha hatırladık" diye konuştu.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)